18. mai 2008

Järjekordse "tüdrukleiutaja" haibi algus

Kõvaketastest tehtud seade tõi Jõgeva koolitüdrukule USA-s leiutaja preemia, teatab Postimees. Kõrval järjekordne "illustreeriv" pilt suvalisest lauaarvutist.

Aadressil http://www.inepo.com/english/uplFiles_resim/Estonia_MariaOrb.pdf näeb ka tõelist "seadet".
No on ikka seade küll. Aga noh, ega online-neeger ei viitsi guugeldada ja süveneda. Kopi-peistpressiteatest ja tuld! Linnuke kirjas.

Ega ka kommijad ei viitsi süveneda ning süüdistavad tüdrukut jalgratta leiutamises, sest taolisi "seadmeid" viisakamal kujul on võrkturundajad juba ammu pähe määrinud. Võistlusel osalenud kirjatükist selgub, et tüdruk pole üritanudki midagi leiutada vaid võrdlebki ühte "päris" katlakivieemaldajat enda tehtuga.

Ehk et tegu järjekordse meedia sünnitatud "leiutajaga" nagu see MTV tsikk, kes "leiutas" pehmed helkurid ning keda kutsuti intervjuud andma alati kui jutt läks leiutamisele. Kuigi - kõik mida too tüdruk tegi, oli see, et lõikas kõigile kättesaadavast helkurkangast nunnu kujuga tükikesi ja pani paela külge. Leiutaja!

Ma lähen võtan nüüd noa ja leivapätsi ja leiutan võileiva.

5 kommentaari:

Unknown ütles ...

kui sa pärast võileivasöömist ikka veel nii viril ja pahur oled, siis leiuta endale mõni tegevus, millel oleks tõeline tulemus.
Loodan siiski, et näljanäpistus oli see mis sul harja punaseks ajas, mitte asjaolu, et leiutustegevusega seostati tytarlast või asjaolu, et sind pole taibatud teles haipida, intervjueerida:)

El Mariachi ütles ...

ohoo, milline perekoolitädike! ela pealegi oma lillelist elu ja arva, et headus võidab kõik. naiivitar.
tea täpselt kui viril ma olen, kui punane on hari, kui suur on nälg ja kas ma teles olen olnud. hiromant, muperse.

Anonüümne ütles ...

Leiutamine ei peagi tähendama ainult täiesti uue fundametaalfüüsika teooria loomist, vaid sisaldab ka lihtsat tootearendust.

Helkurkangast keegi ju ei ostnud, aga sellest tehtud pehmed helkurid on populaarsed.


Leiva ja noa abil võileiva tegemine pole jah suurem asi, aga tehases eelviilutatud leib on üks inimkonna suuremaid leiutisi... Ja selle puhul pole samuti midagi "uut" välja mõeldud, lihtsalt olemasolevaid ideid kombineeritud.

El Mariachi ütles ...

1. tüdruk ei leiutanud midagi ega teinud tootearendust vaid võrdles poes müüdavat "spets" magnetit arvuti seest saadud kõvaketta magnetiga

2. tüdruk ei loonud mingit seadet nagu väidab artikkel

3. kriitika on suunatud vildaka ajakirjandusliku töö vastu, mitte tüdruku, kes on osa oma ajast sisukamalt täitnud kui niisama külavahel hängimine

4. kas leiba viilutatakse leivakombinaadis, kaupluses, köögis või söögitoas ei oma mingit tähtsust - leiutaja pole ükski noakangelane

Anonüümne ütles ...

Ma ei ütlegi midagi selle magnetitüdruku kohta. Ükskõik kust magneti võtmine ja selle abil olemasoleva asja ehitamine ei ole leiutamine.

Aga uue toote välja mõtlemine, isegi kui see on valmistatud juba olemasolevatest materjalidest on igatahes leiutamine. Kas auto ei olnud siis samuti leiutis, sest varem olid vanker, aurumasin jms komponendid juba olemas?

Leiutamine on seega minu jaoks ka välja mõtlemine "ma hakkan müüma leiba, mis on juba ära viilutatud", kui keegi teine seda varem teinud pole. Samamoodi nagu pehme helkur: olemasolevast MATERJALIST on välja mõeldud TOODE, mida inimesed osta tahavad.